Andrzej Wajda

Andrzej Wajda - informacje

Andrzej Wajda filmy, zdjęcia, biografia, filmografia | Kinomaniak.pl

Data urodzenia: 06.03.1926

Data śmierci: 09.10.2016

Miejsce urodzenia: Suwałki, Polska

Filmografia

Reżyseria

2016 Powidoki

Andrzej Wajda filmy, zdjęcia, biografia, filmografia | Kinomaniak.pl7.0 / 10

2013 Wałęsa. Człowiek z nadziei

Andrzej Wajda filmy, zdjęcia, biografia, filmografia | Kinomaniak.pl0.0 / 10

2009 Tatarak

Andrzej Wajda filmy, zdjęcia, biografia, filmografia | Kinomaniak.pl6.5 / 10

2007 Katyń

Andrzej Wajda filmy, zdjęcia, biografia, filmografia | Kinomaniak.pl7.0 / 10

2002 Zemsta

Andrzej Wajda filmy, zdjęcia, biografia, filmografia | Kinomaniak.pl5.6 / 10

Scenariusz

2009 Tatarak

Andrzej Wajda filmy, zdjęcia, biografia, filmografia | Kinomaniak.pl6.5 / 10

2007 Katyń

Andrzej Wajda filmy, zdjęcia, biografia, filmografia | Kinomaniak.pl7.0 / 10

2002 Zemsta

Andrzej Wajda filmy, zdjęcia, biografia, filmografia | Kinomaniak.pl5.6 / 10